lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 301 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
cien od nosa .... lepiej unikaj tak ostrego swiatla
najlepsza pogoda to pochmurna albo wejdz w jakis cień
Konto usunięte: Sprzęt - tak, właśnie planuję pomyśleć nad sztucznym oświetleniem, na pierwszy ogień pójdzie sabinka, już to powinno wiele pomóc. Dzięki ponownie za opinie.
lepsza by byla blenda tylko wtedy dobrze miec kogos do trzymania
joker4444: cien od nosa .... lepiej unikaj tak ostrego swiatla
najlepsza pogoda to pochmurna albo wejdz w jakis cień
No tak, tego już nie zmienię... na początku siedziałem cały czas w cieniu, pod koniec zachciało się eksperymentów :E
Ale kadr mam nadzieje lepszy niż poprzedni, bo tylko to moge w chwili obecnej poprawić ;)
Hmm, muszę się w takim razie poorientować dokładniej, bo raz mi doradzają lampe na poczatek, raz blendę.
Konto usunięte: Hmm, muszę się w takim razie poorientować dokładniej, bo raz mi doradzają lampe na poczatek, raz blendę.
blenda bo od razu widzisz jej efekt latwiej opanowac to bo masz niejako swiatlo ciągłe
a kadr ...to odchylenie glowy do tylu spowodowalo ze tak jakbys robil modelce zdjecie od dolu a takowych sie unika chociazby dlatego jak napisal kolega wyzej...dziurki w nosie
@Flo:
Wykadruj tak żeby tego kawałka uda nie było widać spod sukienki.
Pozbądź się tego białego rozmycia w tle i będzie idealnie !
Konto usunięte: To od razu tutaj zapytam, jakbys mogl podpowiedziec - lepiej isc w rozmiar czy ilosc roznorakich powierzchni?
taka to jedynie twarz zrobisz
najlepiej duża i ważne aby miala białą, muślinową (dyfuzor), złotą, srebrną
w tej kolejnosci a rozmiar im wieksza tym lepiej ponizej 100cm to ja bym sie nie bawił chyba ze wybitnie do portretu chcesz bo jak taka mala zrobisz cala postac a zaswiecisz na twarz tylko to dziwnie to bedzie wyglądało