Farida
Farida
  11 травня 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
oskar
oskar
  12 серпня 2010

Dobra to ja zapytam. Oprócz tego ze ją wybitnie prześwietliłem i cała jest zółto-świecąca to coś jeszcze tu spaprałem?
http://galeria.starachowicki.net/main.php?g2_itemId=222

stopofan89
stopofan89
  12 серпня 2010
oskar
oskar: PS: Nie jetem pedobear! :> (ale po ile one mają lat?) :D

Obie blond po 15, brunetka 16 ;)

Dzięki za opinię. Jak widać póki co kiepsko wypadam w starciu z ostrym światłem słonecznym, trzeba popracować :D
joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  12 серпня 2010
oskar
oskar:

pierwsze co sie rzuca w oczy to za dużo magnety jak na moj gust i moze przestrzeni nad głową ale to juz jaki sie komu widzi
bo tak to calkiem sympatycznie mniej wchodze ale chyba do tej pory najlepsze co wrzuciłeś tu

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak widać póki co kiepsko wypadam w starciu z ostrym światłem słonecznym, trzeba popracować :D

bez 2 zdan mizernie dobieraj w takim razie warunki do umiejetności bo tych za wiele nie ma
odradzałbym robienie w tak ostrym swietle na początek
stopofan89
stopofan89
  12 серпня 2010
joker4444
joker4444: bez 2 zdan mizernie dobieraj w takim razie warunki do umiejetności bo tych za wiele nie ma odradzałbym robienie w tak ostrym swietle na początek

Widzisz, tylko w przeciwniestwie do takich jak Ty, co to wyzej sr... niz d... maja, znalazło sie dwóch z doświadczeniem, którzy poradzili mi co poprawić, i zrobili to konkretnie. A chyba prosiłem wyżej, że jak się nie ma nic do powiedzenia, to aby nie zabierać głosu.
joker4444
joker4444
  13 серпня 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Widzisz, tylko w przeciwniestwie do takich jak Ty, co to wyzej sr... niz d... maja, znalazło sie dwóch z doświadczeniem, którzy poradzili mi co poprawić, i zrobili to konkretnie. A chyba prosiłem wyżej, że jak się nie ma nic do powiedzenia, to aby nie zabierać głosu.

napisali wszystko co bylop w temacie mialem to skopiowac
a Tysie tyroche z wypowiedziami ogarnij bo poziom wypowiedzi twoich i kultury jest jeszcze duzo ponizej fotograficznego
stopofan89
stopofan89
  13 серпня 2010
joker4444
joker4444: napisali wszystko co bylop w temacie mialem to skopiowac a Tysie tyroche z wypowiedziami ogarnij bo poziom wypowiedzi twoich i kultury jest jeszcze duzo ponizej fotograficznego

Nie chodzi o kopiowanie czy nie kopiowanie tego co zostało powiedziane, ale z całym szacunkiem rady typu "daruj sobie to bo jesteś marny" tym bardziej g. pomagają. Podziękował za taką pomoc. O moją kulturę się nie martw, przy okazji, z całym szacunkiem ale ogarnij trochę interpunkcję i literówki, bo po prostu ciężko się czyta ;)
joker4444
joker4444
  13 серпня 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie chodzi o kopiowanie czy nie kopiowanie tego co zostało powiedziane, ale z całym szacunkiem rady typu "daruj sobie to bo jesteś marny" tym bardziej g. pomagają. Podziękował za taką pomoc. O moją kulturę się nie martw, przy okazji, z całym szacunkiem ale ogarnij trochę interpunkcję i literówki, bo po prostu ciężko się czyta ;)

niestety czesto korzystam z mobilnego dostepu do neta przez palmphona

pozostaje sie przyzwyczaić ;)
Flo
indianjawelry
indianjawelry
  13 серпня 2010

a co myślicie o mych, które są troche powyżej : >

poike
poike
  13 серпня 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: a co myślicie o mych, które są troche powyżej : >

nic ciekawego..
SergiuszM
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
SergiuszM
  13 серпня 2010

flo stawia jak zwykle nowe standardy, po niej to ja nawet nie chce wsadzać moich fotek :P

stopofan89
stopofan89
  14 серпня 2010

No to drugie podejście. Lepiej, gorzej, tak samo? Ponownie wszelkie konkretne rady i uwagi mile widziane. Jak wypadają kadry?

1.
http://a.imageshack.us/img18/8787/dsc1175s.jpg

2.

3.

Jeżeli coś za jasne/za ciemne to też proszę o info, niestety pracuję na gównianym ekranie laptopa i to co u mnie wygląda OK, nie koniecznie musi tak wypadać w rzeczywistości ;)

stopofan89
stopofan89
  14 серпня 2010

FFFFFFFFFFUUUUUUUU....

Jeszcze raz:

1.

tronic91
tronic91
  14 серпня 2010
Flo
Flo: nowe

Siemasz flo :) Bardzo ładne światło i fajny retusz. Jedyne co mnie gryzie w oczy to zmarszczki na szyi i spojrzenie modelki (takie bez pasji i emocji, jedno oko na Maroko, a drugie na Kaukaz).

Konto usunięte
Konto usunięte: No to drugie podejście. Lepiej, gorzej, tak samo?

Zanim przejdę do konkretnego omawiania, to chciałbym podkreślić, że według mnie powinieneś ćwiczyć na dziewczynach, które mają jakiekolwiek predyspozycje do tego fachu. Kompletnie nietrafiona ,,modelka".

1 ---> Zdjęcia ,,torowe" już dawno mi się przeżarły. Zwykłe bez szału, popracuj nad światłem (spójrz na twarz - rękę - nogę - wszystko ma inny kolor).

2 ---> Krzywizna. Całe zdjęcie leci na prawą stronę. Patrząc na to zdjęcie, mam wrażenie, że modelka ogląda swoją piętę. Pewnie robiłeś przy naturalnym oświetleniu bez żadnego dodatkowego sprzętu. Głowa w dół i automatycznie mniej światła na twarzy (jeszcze raz apeluje - blenda! :D).

3 ---> Kadr - ała (za szeroko)! Przejaranie - ała! Poćwicz podstawy, dopiero potem eksperymenty. Złowieszcze dziurki nosowe chcą pochłonąć czytelników forum o_O~!
stopofan89
stopofan89
  14 серпня 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Zanim przejdę do konkretnego omawiania, to chciałbym podkreślić, że według mnie powinieneś ćwiczyć na dziewczynach, które mają jakiekolwiek predyspozycje do tego fachu. Kompletnie nietrafiona ,,modelka".

No ciezko w tych sprawach, ale ciągle szukam ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: 3 ---> Kadr - ała (za szeroko)! Przejaranie - ała!

Teraz cosik lepiej?

Sprzęt - tak, właśnie planuję pomyśleć nad sztucznym oświetleniem, na pierwszy ogień pójdzie sabinka, już to powinno wiele pomóc. Dzięki ponownie za opinie.