dywersantka
dywersantka
  7 березня 2017 (pierwszy post)

Co według was kryje się pod pojęciem "toksyczny związek"?

Czy według was taki związek należy zakończyć, czy próbować go ratować? Jeżeli tak, to w jakich sposobów użylibyście w jednym i drugim przypadku?

Miłego dnia :)

tibauld
tibauld
  7 березня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Moje myśli,aż tak dalekosiężne nie są, jak Pańskie plany i marzenia :)

Nie widzę się przy rodzinie, także pudło.
Moje marzenia są zgoła inne.

Konto usunięte
Konto usunięte: zawsze to jakaś, z naciskiem na jakaś, obrona:)

Z pani taka atakująca, że ho ho.

Konto usunięte
Konto usunięte: Może zmieni Pan na Lema? :)

Nie podobają mi się fantastyki. Poza tym w książkach historycznych też tego pełno.
tibauld
tibauld
  7 березня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Pańska?:)

Czym się to objawia? Bo to pojęcie za obszerne...
dywersantka
dywersantka
  7 березня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie widzę się przy rodzinie, także pudło.

To dobrze,bo ja pana też tam nie widzę :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Z pani taka atakująca, że ho ho.

Atak ma sens wtedy, kiedy prowadzi do sukcesu. Jednak śmiem zauważyć, że "atak" ma też różne,pozytywne i negatywne znaczenia... tak ze....:)

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie podobają mi się fantastyki. Poza tym w książkach historycznych też tego pełno.

Wybiegając w przyszłość, niemal o całą swoją epokę.... nie można żyć tylko przeszłością :)
tibauld
tibauld
  7 березня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: To dobrze,bo ja pana też tam nie widzę :)

Nie pani pierwsza czegoś u mnie nie widzi. Czasem wychodzę na przeciw indolencji wzrokowej pewnych osób. Czasem nie potrzeba widzenia a wiary.

Konto usunięte
Konto usunięte: Atak ma sens wtedy, kiedy prowadzi do sukcesu. Jednak śmiem zauważyć, że "atak" ma też różne,pozytywne i negatywne znaczenia... tak ze....:)

Uważa pani na ubytki przy rozgryzaniu, to za twarde na panią.

Konto usunięte
Konto usunięte: Wybiegając w przyszłość, niemal o całą swoją epokę.... nie można żyć tylko przeszłością :)

I nie można żyć bez przeszłości. Która jest w wielu przypadkach bardzo mocno poprzekręcana.
Adrian3303
Reputacja: 26 | BluzgometrTM: 4
Adrian3303
  7 березня 2017

Jeśli chodzi Ci o toksyczne znajomości to z mojego doświadczenia wynika, że są one wtedy gdy Twój znajomy tylko bierze a nic nie daje od siebie. Z każdym problemem zwraca się do Ciebie bo wie, że zawsze mu pomożesz ale kiedy Ty potrzebujesz pomocy to będzie znajdował wymówki za każdym razem. Ja te znajomości już dawno zakończyłem i szczerze mówiąc poczułem ulgę ;)

dywersantka
dywersantka
  7 березня 2017

Chodzi mi raczej o ową więź która wytwarza się pomiędzy- nazwijmy to umownie... ofiarą takiego związku i sprawcą.... sposób oddziaływania takich osób na otoczenie, na psychikę drugiego człowieka. Wówczas ofiara nie zauważa, albo nie chce zauważyć, że jest wykorzystywana osaczana i powoli staje się ubezwłasnowolniona. Bardzo często takim osobom uzależnionym często od strony przeciwnej( tej negatywnej)wydaje się, że same sobie nie poradzą, poddają się

dywersantka
dywersantka
  7 березня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: I nie można żyć bez przeszłości. Która jest w wielu przypadkach bardzo mocno poprzekręcana.

Nie ma to żadnego związku z tematem. A jeżeli już koniecznie chce pan ten wątek w niego wpleść, to czy rozpamiętywanie przeszłości komukolwiek w czymkolwiek pomogło? Nigdy, nikomu i w żadnej sytuacji. Zawsze prowadzi to do rozdrapywania ropiejących ran. Powinny być przestrogą, nauką jak jej zapobiegać, a nie powodem do nowych konfliktów
Adrian3303
Adrian3303
  7 березня 2017

W tym temacie akurat nie mam za wiele do powiedzenia bo sam nigdy nie byłem od nikogo uzależniony, wręcz przeraża mnie myśl, że mógłbym kiedykolwiek być. Myślę, że to zależy w dużej mierze od charakteru dlatego ofiarami takich relacji zwykle są kobiety bo po prostu z natury są bardziej wrażliwe emocjonalnie.

dywersantka
dywersantka
  7 березня 2017

Kobiety hetery też się trafiają. Wystarczy popatrzyć czasami na relacje matka-syn, matka-córka itd

tibauld
tibauld
  7 березня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie ma to żadnego związku z tematem.

Już go nie psuję, właśnie wychodzę.

Konto usunięte
Konto usunięte: to czy rozpamiętywanie przeszłości komukolwiek w czymkolwiek pomogło? Nigdy, nikomu i w żadnej sytuacji. Zawsze prowadzi to do rozdrapywania ropiejących ran.

Dlatego ja się ostatnio poddałem kuracji aluminiowej. Gdy wypłukałem reszty alkoholu ze krwi, to dostałem olśnienia co mogę zrobić by z ranami było lepiej. Lekarze to marni specjaliści, jak sam sobie człowiek nie pomoże, to nikt ręki nie poda.

Konto usunięte
Konto usunięte: Powinny być przestrogą, nauką jak jej zapobiegać, a nie powodem do nowych konfliktów

To też. Jednak wpierw trzeba dowiedzieć się całej prawdy, by coś z niej wynieść. :P
Miłego. Przeszkadzam to znikam.
Adrian3303
Adrian3303
  7 березня 2017

Jasne, że tak. Wiadomo, że nie dotyczy to wszystkich bez wyjątku, nie ma co uogólniać. Właściwie to każdy czlowiek składa się z cech męskich i żeńskich. Jak ktoś ma więcej tych żeńskich to jest bardziej wrażliwy i vice versa.

dywersantka
dywersantka
  7 березня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Już go nie psuję, właśnie wychodzę.

Rób pan co chcesz i co ci pasuje

Skoro wszędzie panu źle, wszystko panu nie pasuje to schowek na miotły jest pusty.Możesz pan za nią popracować
dywersantka
dywersantka
  7 березня 2017
Adrian3303
Adrian3303: Jasne, że tak. Wiadomo, że nie dotyczy to wszystkich bez wyjątku, nie ma co uogólniać. Właściwie to każdy czlowiek składa się z cech męskich i żeńskich. Jak ktoś ma więcej tych żeńskich to jest bardziej wrażliwy i vice versa.

Dziękuje za sensowne wypowiedzenie się w temacie. Szkoda że tutaj trafił,bo mało kto tu zagląda :)
Adrian3303
Adrian3303
  7 березня 2017

Swoją drogą to nie mam pojęcia co temat związany z toksycznymi związkami ma wspólnego z randką :D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.