Konto usunięte: -Jeśli widzi on naszą przeszłość, teraźniejszość i przyszłość to dlaczego nas stworzył?
Chciałbym, żeby człowiek dowiedział się jak najprędzej, że kocham go i doznaję największej radości, przebywając z nim i rozmawiając jak ojciec ze swymi dziećmi.
Jestem Wiekuisty i kiedy żyłem Jeden Jedyny, już wówczas postanowiłem użyć całej Swej Potęgi do stworzenia istot na Mój Obraz. Najpierw jednak trzeba było stworzyć materię, aby istoty te mogły znaleźć środki utrzymania. Stworzyłem zatem świat. Napełniłem go tym wszystkim, co jak wiedziałem będzie ludziom potrzebne: powietrzem, słońcem, deszczem i wieloma innymi rzeczami, o których wiedziałem, że będą im niezbędne do życia.
W końcu został stworzony człowiek! Cieszyłem się Moim dziełem! Człowiek jednak dopuszcza się grzechu, ale to właśnie wówczas objawia się Moja nieskończona dobroć.
Konto usunięte: -Jeżeli nie potrafimy zrozumieć wszechświata, boga, nieba, piekła, duszy, świadomości to dlaczego kościół wszystko ustala?
bo Kościół to instytucja/ firma która jest po prostu na rynku religijnym
ustalają to co im wygodne i lepsze dla nich
nie wierze w Kościół
Konto usunięte: -Czy są rzeczy, które kościół robi niepotrzebnie?
ustala co jest dobre a co złe
Konto usunięte: -Co sądzisz o swojej wierze lub jej braku?
z racji tego że jestem marzycielem wierze w wiele rzeczy natomiast odnośnie wiary tak wierze w Boga , w życie po życiu , cuda itd. natomiast nic a nic nie wierze Kościołowi
Konto usunięte: Jest coś co chcesz w niej zmienić?
chyba nie
Konto usunięte: Myślisz, że Bóg jest jeden?
Tak widzę (...)
Raptowną, wszechogarniającą
pewność, że to my ludzie, ta płynąca
znikąd rzeka materii biologicznej
że to my stworzyliśmy Boga (...)
mozolnie z bólem, z męką naszego Boga,
Boga miłosierdzia i dobra, aby czas uchronił
przed złem wszechświata, kosmosu (...)
Żeby nas uchronił przed nami (...)
Bóg przeciw innym Bogom (...)
Bóg miłosierdzia. Bóg ludzi.
Tadeusz Konwicki "Mała apokalipsa"
myślę że byc może jest Jeden Bóg ale dla każdego jest inny - taki jakiego go tworzymy po przez swoje życie a co z tym idzie ..takie też będzie nasze niebo
Konto usunięte: -Dlaczego skoro jest jeden to ma trzy postacie? Czy to możliwe?
bo Bóg jest w każdym
Konto usunięte: Kurde, jedno z ważniejszych pytań właśnie "wypadło" mi z głowy
za dużo wolnej przestrzeni miało
Konto usunięte: Kultura znaczy się :-=)
Konto usunięte: jak dobrze móc pisać co się chce)
to na Hyde