Konto usunięte: Jeśli widzi on naszą przeszłość, teraźniejszość i przyszłość to dlaczego nas stworzył?
-Jeżeli nie potrafimy zrozumieć wszechświata, boga, nieba, piekła, duszy, świadomości to dlaczego kościół wszystko ustala?
Dlatego to jest totalnie nielogiczne. Jeśli on wie, że dziewczyna usunie ciąże, to dlaczego pozwala na zamordowanie małej istoty? Jeśli wie, że ktoś popadnie w narkomanizm, to czemu mu nie pomoże, nie pokaże innej ścieżki? Więc dlaczego nas stworzył? Może dla zabawy, może dla jakiegoś chorego eksperymentu. A może po prostu Bóg nie jest miłosierny i kochający, ale bezwzględny, okrutny, żądny krwi?
Kośiół uważa siebie za prawą rękę Boga. Uważa, że on wszytsko wie, wszystko może wyjaśnić. A tak naprawdę to "wyjaśnia" nam to jak mu wygodniej.
Konto usunięte: Czy są rzeczy, które kościół robi niepotrzebnie?
-Co sądzisz o swojej wierze lub jej braku?
-Jest coś co chcesz w niej zmienić?
Wszystko. To, że wpieprza się w nasze życie, że nie umie zapanować nad tym całym bałagenem wewnątrz Kościoła, a pcha się w zewnętrzne (tak naprawdę wogóle nie łączące się z wiarą) problemy.
Nie wierzę, ale też nie nie wierzę. Jestem na etapie, kiedy poszukuję.
Chcę znaleźć :)
Konto usunięte: -Myślisz, że Bóg jest jeden?
-Dlaczego skoro jest jeden to ma trzy postacie? Czy to możliwe?
Myślę, że jest tylu Bogów, ile jest wyznań na świecie. Dlatego jest i Jahwe, i Wisznu, i Bóg Krzesło

.
To pewnie chodzi o roztrojenie jaźni

. Albo jak w Harrym Potterze, Voldemort miał aż 9 (czy ileśtam) wcieleń.
Konto usunięte: Chyba tylko burdel na hyde już został, no cóż...
Na Kulturze nie siedzi się ciągle, tylko jak jest nowy temat.
Poza tym za późna pora jak na mnie :P