ewelinatrujnara
ewelinatrujnara
  12 листопада 2016 (pierwszy post)

przyjaźń tylko nie szukam chłopaka do związku bo nie chccę być w związku kto zostanie moim przyjacielem?

Crowley666
Crowley666
  12 листопада 2016
ewelinatrujnara
ewelinatrujnara: kto zostanie moim przyjacielem?

Jeśli jesteś młoda, ładna i atrakcyjna, to przyjaciela znajdziesz momentalnie, a jeśli jest odwrotnie, to pozostaje szukanie wiatru w polu. Nie zabrzmiało to zbyt "sympatycznie", lecz takie są realia - nawet jeśli chodzi o przyjaźń.
Saitama197
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 120
Saitama197
  12 листопада 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: ewelinatrujnara: kto zostanie moim przyjacielem? Jeśli jesteś młoda, ładna i atrakcyjna, to przyjaciela znajdziesz momentalnie, a jeśli jest odwrotnie, to pozostaje szukanie wiatru w polu. Nie zabrzmiało to zbyt "sympatycznie", lecz takie są realia - nawet jeśli chodzi o przyjaźń.

Wymyślasz.
Każdy znajdzie przyjaciela. Nie pisze ona o kochanku, chłopaku, czy związku. Jeśli dla Ciebie wyznacznikiem przyjaźni jest wygląd to cóż - nie mam zbyt wiele do powiedzenia na tym polu.
Crowley666
Crowley666
  12 листопада 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli dla Ciebie wyznacznikiem przyjaźni jest wygląd to cóż

Czysta spekulacja, bo chyba nie zarzut, co by mogło tak wyglądać (?)
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie pisze ona o kochanku, chłopaku, czy związku.

Autorka pisze o przyjacielu i domniemam, iż chodzi o formę męską, co zresztą jest dość czytelne. A ja równie klarownie wyraziłem swą wypowiedź na tle przyjaźni, nie kochanku, chłopaku czy też związku.
Nie wiem na jakim świecie Ty żyjesz, ale piękni i młodzi nie mają aż takich trudności ze znalezieniem przyjaciół.

Sam fakt, że ktoś szuka "towarzysza" tutaj, może świadczyć, że de facto wiatr w polu (o ile się pojawi) jest nie do schwytania.
Nie mówię tu już o tym, że przyjaźń damsko-męska do najbezpieczniejszych nie należy - bo to, ofkorsik, wiadome. Nie zawsze "przyjaciel", bądź każde inne wyrażenie może być jednej definicji, a to dlatego, że słowa z natury są mało precyzyjne przez swoją dwuznaczność - nazywają rzeczy, lecz nimi nie są. I z tego powyższego można wywnioskować, że wyrażenie "przyjaciel" może mieć swoje drugie dno - możliwość i umiejętność spekulowania, to wielki dar, który często chroni przed zrobieniem kroku w stronę, z której ciężko zawrócić. ;)
Saitama197
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 120
Saitama197
  12 листопада 2016

Wygrałeś piwo :)

MrBigJ
Reputacja: 12 | BluzgometrTM: 254
MrBigJ
  12 листопада 2016

co do przyjaźni wygląd sie nie liczy...

.....:::Mam powód żeby być tu znowu Środkowym palcem pozdrowić wrogów:::....

JarekKa1989
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 5
JarekKa1989
  13 листопада 2016

daj się skusić na ocenę mojego :P na pewno ci się spodoba

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.