Narcissist
Narcissist
  27 вересня 2016 (pierwszy post)

Dlaczego tak jest?? Od pewnego czasu kiedy spotykam jakąś miłą dziewczynę, chcąc ją lepiej poznać pytam o jej zainteresowania. Więc ciekawi mnie to czy ostatnio przeczytała jakąś książkę, jeśli tak to jaką, czy lubi kino, teatr, muzykę itp... Zazwyczaj wychodzi na to że nic nie czyta i nie ma żadnych szczególnych zainteresowań. Z facetami pewnie też jest podobnie, ale czy ja wiem???

Avatar użytkownika SandrenSandren
Reputacja: -7 | BluzgometrTM: 40
Sandren
  1 жовтня 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie gry cie interesują ???

a w sumie różne, ale np. Heroes of Might and Magic, Cs, GTA, Walking Dead, Outlast, Dead by Daylight itp
Narcissist
Narcissist
  1 жовтня 2016

No to zazdroszczę spotkanie musiało być całkiem przyjemne.

magdalenasie1272
magdalenasie1272
  2 жовтня 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Narcissist 5 dni temu o 16:54 (pierwszy post)2Dlaczego tak jest?? Od pewnego czasu kiedy spotykam jakąś miłą dziewczynę, chcąc ją lepiej poznać pytam o jej zainteresowania. Więc ciekawi mnie to czy ostatnio przeczytała jakąś książkę, jeśli tak to jaką, czy lubi kino, teatr, muzykę itp... Zazwyczaj wychodzi na to że nic nie czyta i nie ma żadnych szczególnych zainteresowań. Z facetami pewnie też jest podobnie, ale czy ja wiem???

Brzmi, jak instrukcja pisania listów z Rosjanami swego czasu ... Taki narzut był ... jak ktoś był zaskoczony zadaniem, to nauczycielka o tym właśnie kazała pisać ... To przecież jest jedna tylko kategoria zainteresowań ! Jedna i ta sama ! A co z tańcem, chodzeniem na ryby chociażby i całą jeszcze wielką gamą rzeczy, które można podciągnąć pod 'zainteresowania' ? Jak ktoś daje drugiej osobie ni mniej, ni więcej, tylko formularz do wypełnienia, to ktoś może nie wiedzieć, "o czym się pisało listy po rosyjsku" ... ;P A co z pomysłem spędzenia z kimś jednego wolnego dnia i zobaczenia na własne oczy, jak to może wyglądać ?
Narcissist
Narcissist
  2 жовтня 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Brzmi, jak instrukcja pisania listów z Rosjanami swego czasu

A dlaczego jak instrukcja pisania listów z Rosjanami??? Wydaje mi się że wyraźnie zaznaczyłem otwarty charakter tego pytania. Zapytałem o książkę, kino, teatr, muzykę itp. bo te sprawy mnie najbardziej interesują i jako pierwsze przyszły mi na myśl. Równie dobrze mogłem zapytać o sport, jogging, plastyka, historia, taniec, zbieranie znaczków pocztowych, chodzeniem na ryby i innymi sprawami które można podciągnąć pod zainteresowania. No może dodam jeszcze, że wymęczyłem iż lubi konie, ale dawno już nie jeździła, a tak poza tym to nie ma jakiś wielkich zainteresowań. Wydaje mi się że potraktowałem tą rozmowę jako chęć poznania się wzajemnie. Co do wolnego czasu to raz spędziłem z nią wieczór, zaprosiłem do muzeum i byliśmy na dyskotece. Tak poza tym to jeszcze się przyglądam i zastanawiam.
BenThomas
Reputacja: 4 | BluzgometrTM: 0
BenThomas
  2 жовтня 2016

jeśli myślisz, że Ci zależy to wyszukaj jakąś wesołą sztukę w teatrze w Twojej okolicy, zaproś ją nie mówiąc, że idziecie do teatru żeby nie uciekła :). Jak znam życie to okaże się, że lubi teatr tylko o tym nie wie. Będziecie też mieli długi temat do rozmowy. To lepsze niż 90% komedii w tv.

magdalenasie1272
magdalenasie1272
  3 жовтня 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Narcissist Wczoraj o 19:53 magdalenasie1272: Brzmi, jak instrukcja pisania listów z Rosjanami swego czasu A dlaczego jak instrukcja pisania listów z Rosjanami??? Wydaje mi się że wyraźnie zaznaczyłem otwarty charakter tego pytania. Zapytałem o książkę, kino, teatr, muzykę itp. bo te sprawy mnie najbardziej interesują i jako pierwsze przyszły mi na myśl. Równie dobrze mogłem zapytać o sport, jogging, plastyka, historia, taniec, zbieranie znaczków pocztowych, chodzeniem na ryby i innymi sprawami które można podciągnąć pod zainteresowania. No może dodam jeszcze, że wymęczyłem iż lubi konie, ale dawno już nie jeździła, a tak poza tym to nie ma jakiś wielkich zainteresowań. Wydaje mi się że potraktowałem tą rozmowę jako chęć poznania się wzajemnie. Co do wolnego czasu to raz spędziłem z nią wieczór, zaprosiłem do muzeum i byliśmy na dyskotece. Tak poza tym to jeszcze się przyglądam i zastanawiam.

No nie zupełnie otwarty, bo zapytałeś o jeden 'dział'. Ale dobre i to "przyglądanie" bo może za chwilę się okaże, że jest niemal specjalistką w feng shui, na przykład, ale nie traktowała tego, jako zainteresowania, bo używa go tak, jak oddychania ... ;)
Nie umiem tego dokładnie wytłumaczyć, o co mi chodzi ... Ale jeśli jest tak przepytywana, to czuje się, jak w szkole, i to jest przytłaczające może dla niej ? A jeśli jej zainteresowania są jakieś specyficzne może i się krępuje o nich mówić tak od razu ?
...
Muzeum, a muzeum ... przypuśćmy, że to jej specyficzne hobby, to wyszukiwanie ludzkich szkieletów na zapomnianych cmentarzyskach ... Dziwisz się, że nie powiedziała o tym na początku znajomości ? ... ;P I teraz dalej ... książek całe tony wręcz pożera, ale tematyka ... wiadomo, więc nie pisnęła słówkiem ... Byliście w muzeum, powiedzmy uzbrojenia polskiej armii w roku 1939 ... jak dla niej to była nuda, to "nie wykazała się elokwencją" ...
Ale gdybyście poszli do muzeum pochówków w przedchrześcijańskiej Europie i jej wiedza przebiłaby przewodnika ewentualnego ...
O to Ci chodziło ?
O to, czy ma cokolwiek w głowie, czy może, że jej zainteresowania mają być takie, jak Twoje ?
magdalenasie1272
magdalenasie1272
  3 жовтня 2016
BenThomas
BenThomas: BenThomas Wczoraj o 22:26 2jeśli myślisz, że Ci zależy to wyszukaj jakąś wesołą sztukę w teatrze w Twojej okolicy, zaproś ją nie mówiąc, że idziecie do teatru żeby nie uciekła :). Jak znam życie to okaże się, że lubi teatr tylko o tym nie wie. Będziecie też mieli długi temat do rozmowy. To lepsze niż 90% komedii w tv.

No właśnie. Nie tylko 'o teatrze' ;P tak jest. Często tak jest z wieloma zainteresowaniami. Dla kogoś ogród jest codziennością i ulubionym zajęciem do tego stopnia, że nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, że dla innych to się nazywa hobby ...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.