Basia
Basia
  6 квітня 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 лютого 2013
Wróg numer jeden - historia poszukiwań i pracy agentów CIA ( w tym torturowania więźniów ) w celu odnalezienia Osamy Bin Ladena - od zamachu na WTC do dnia jego zabicia - nie takie złe
Bestia - współczesna wersja Pięknej i Bestii - młody przystojny i arogancki Alex Pettyfer zadziera za szkolną "wiedzmą" w tej roli jedna z blixniaczek Olsen ( która strasznie mnie irytowała w tym filmie) , więc ta rzuca na niego klątwę - i przystojniak zostaje oszpecony - ma rok na to by ktoś go pokochał by czar prysł - tu wkracza Vanessa Hudgens
film dla nastolatków ale nie z pod znaku produkcji Disneya - więc nie tak źle
jako plus slepy nauczyciel - > Neil Patrick Harris
...Ignorance is bliss...
SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  17 лютого 2013

21 Jump Street -fajna komedia wiele razy sie smialem 8/10

JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  17 лютого 2013
RexMundi
RexMundi: Wróg numer jeden - historia poszukiwań i pracy agentów CIA ( w tym torturowania więźniów ) w celu odnalezienia Osamy Bin Ladena - od zamachu na WTC do dnia jego zabicia - nie takie złe

Czyli film propagandowy :) Oglądałem wczoraj Fahrenheit 9.11, warto poświęcić trochę czasu na niego ;)
princeofunivers
princeofunivers
  17 лютого 2013

50/50 ,Hesher, V/H/S ,ill Manors , Headshot - mroczna karma , Zagrożenie dla społeczeństwa, Dzieci - children, Beyond the black rainbow , Enter the void . to na tyle ktoś chce więcej pisać...

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  17 лютого 2013

"Dochodzenie " córki Lyncha, już kiedyś oglądałam, mi się podoba nawet 7/10

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  17 лютого 2013
Lot - Denzel jako pilot który w niesamowity i nieprawdopodobny sposób ocalił pasażerów przed katastrofą, stał się bohaterem az do czasu gdy badania po katastrofie wykazały że był pod wpływam alkoholu i narkotyków - zaczyna sie dochodzenie, prawnicze sztuczki oraz to co w tm filmie najważniejsze - poznawanie Denzela jako alkoholika i człowieka przegranego ..bla bla bla :D
da się obejrzeć - co prawda jakas akcja dzieję się na początku a potem 1.5 godziny film obyczajowy aż do procesu
7/10
...Ignorance is bliss...
Gad
Gad
  17 лютого 2013

no siema Rex.

Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  17 лютого 2013
Życie jest piękne- totalnie nie dla mnie film, momentami śmieszny, ale kiepski 3/10
Róża- świetne polskie kino, moja ulubiona tematyka 10/10.
Niemożliwe- po reklamach telewizyjnych spodziewałam się zupełnie czegoś innego. Dwuminutowe tsunami i tyle akcji w tym filmie, odrobinę wzruszające sceny poszukiwania swojej rodziny i to wszystko 6/10.
W ciemności- zassałam, obejrzałam urywkami po kilka minut i nie porwał mnie. 4/10
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Psyche30
Psyche30
  17 лютого 2013
Sylvinka
Sylvinka: Życie jest piękne- totalnie nie dla mnie film, momentami śmieszny, ale kiepski 3/10

Masz na myśli film Roberta Benigniego? :o
Nie wiem jak mozna go ocenić na 3 :ninja:
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  17 лютого 2013
Psyche30
Psyche30: Masz na myśli film Roberta Benigniego? :o Nie wiem jak mozna go ocenić na 3

Ten sam :)
Nie podobał mi się kompletnie, wręcz zaczął nudzić od samego początku. Może dlatego że nawet nie miałam ochoty go w ogóle tego dnia oglądać.. nie wiem
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Earth
Earth
  17 лютого 2013
Out of the Past (1947). Film gatunku noir. Klasyka, którą musiałam nadrobić. Fabuła ciekawsza niż obecne filmy, sporo intryg, piękna kobieta, bystry gość przypominający mi Sylwestra Stalone (;D), i Fisher, którego ubolewam, że było tak mało. :and:
Gad
Gad
  17 лютого 2013

Sherlock Holmes. Boski aktor, boska rola. W ogóle to chciałbym mieć takiego Sherlocka dla ciebie w sensie aseksualnym oczywiście. Boski film ajaj.

Psyche30
Psyche30
  17 лютого 2013
Sylvinka
Sylvinka: Nie podobał mi się kompletnie, wręcz zaczął nudzić od samego początku. Może dlatego że nawet nie miałam ochoty go w ogóle tego dnia oglądać.. nie wiem

Dla mnie ten film jest piękny i cholernie smutny, mimo paru wstawek humorystycznych jakie w nim tam były a dawno temu go oglądałam i pamiętam jakie zrobil na mnie wrażenie , podejście do niego jak do komedii to jakby nie zrozumienie tematyki tego filmu, no ale się nie czepiam bo wszak przedstawiamy tu swoje subiektywne odczucia , po prostu mnie zszkokowałaś z lekka ;D
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  18 лютого 2013
Megan Is Missing - o kurdę. Dawno mną żaden film tak nie wstrząsnął. Pewnie miał na to wpływ sposób nakręcenia go ''blerwiczowoprojektowo'. W każdym razie jesu, dźwięk w pewnym momencie musiałam wyciszyć i odwrócić głowę, chociaż nie było pokazanie bezpośrednio co się dzieje. Jeżeli ktoś film oglądał i zna trochę moje nienawidzenia pewnych scen, to będzie wiedział o jaki moment mi chodzi. Jakby co krwi i flaków nie było. Rozdygotanam nadal. A i oczywiście film niby na faktach, mniejsza o to czy na faktach czy nie, najgorsze jest to że takie wydarzenia są wysoce prawdopodobne, to przeraża dodatkowo. Nie potrafię filmu ocenić. A i gdybym wczesniej się zapytała kogo trzeba czy mam go oglądać, i ten ktoś by powiedział, że nie to w życiu nigdy bym Megan nie włączyła. Nie lubię kiedy kino wywołuje we mnie takie emocje, jakimi jestem nadal przepełniona.
:ziober2:
Psyche30
Psyche30
  18 лютого 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Megan Is Missing

Miałąm to obejrzeć jakiś czas temu, ale się naczytałam opini że to takie beznadziejne dno że mi się odechciało oglądać :DAle może jednak obejrzeć hmmm