Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 219 z 377
A więc wojna (This means war 2012) - Tom Hardy i wszystko na ten temat. Momentami gubiłam wątek gapiąc na niego... :D Klasyczny schemat komedii romantycznej, także w tym aspekcie dupy nie urwał, ale zabawnie było czasami. Daję 8.
Single od dziecka (Friends with kids 2011) - średniawka. Schemat j/w, że 2-3 momenty śmieszne. Daję 5.
Raj na ziemi (Wanderlust 2012) - z***any. Łożysko w misce, banda upalonych hipiso-świrów na jakimś odludziu, pyskaty staruszek na jeżdżącym fotelu z dziwacznym koszykiem. Nie polecam. Przetrwałam przez cały, bo byłam pod wpływem a zegarek wskazywał 3. nad ranem. :P Daję 2.
Znachor (1981) - uwielbiam. Chyba znany, więc nie muszę polecać. Daję 10.
Już mam.

Szkoda.
Skończyłem 2 sezon Walking Dead, zacząłem oglądać Firefly (jestem na 4 odcinku) i w międzyczasie obejrzałem Brown Bunny Vincenta Gallo. Walking Dead zaskoczyło, bo myślałem, że to będzie gówno. Ciekawi mnie co będzie w trzecim sezonie.

Jeśli chodzi o Firefly to pierwszy odcinek był trochę nudny, ale teraz z odcinka na odcinek się rozkręca i naprawdę ciekawy serial. No w kosmosie nie ma dźwięków! Nie wiem czy to z lenistwa czy z chęci zachowania faktów, bo np ogień był.

Brown Bunny to taki film jakby Gallo założył się z jakimś ziomkiem, że jakaś aktorka zrobi mu gałę w filmie i żeby to zrobić nakręcił pseudopsychologiczny dramat. Byłem zmęczony, więc się wynudziłem.. w sumie czekałem tylko na tę scenę aż Chloe zrobi mu gałę, a potem się okazało coś posranego jeszcze. W trakcie czekania na scenę pooglądałem sobie jak Gallo jeździ na motorku, wyrywa dopiero co poznane dupeczki i stawia maka dziwkom. Gdybym nie był zmęczony to może bym to lepiej ocenił, ale że było inaczej to 4/10 mogę dać najwięcej.

Lewiatan(1989)
"Grupa nurków odkrywa zatopioną rosyjską łódź o nazwie Lewiatan. W celu badawczym zabierają z tego miejsca kilka przedmiotów do swojej bazy, między innymi dziennik kapitana i butelkę wódki, która okazała się być zakażona. Następnego ranka jeden z członków grupy zapada na dziwną chorobę, a jego ciało zaczyna się zmieniać."
Takie trochę kijowo zrobione połączenie Obcego i The thing, tylko pod wodą. Obsada całkiem znana, ale ci mniej znani zagrali słabo + sam potwór pod koniec..dupa.
4/10
"Grupa nurków odkrywa zatopioną rosyjską łódź o nazwie Lewiatan. W celu badawczym zabierają z tego miejsca kilka przedmiotów do swojej bazy, między innymi dziennik kapitana i butelkę wódki, która okazała się być zakażona. Następnego ranka jeden z członków grupy zapada na dziwną chorobę, a jego ciało zaczyna się zmieniać."
Takie trochę kijowo zrobione połączenie Obcego i The thing, tylko pod wodą. Obsada całkiem znana, ale ci mniej znani zagrali słabo + sam potwór pod koniec..dupa.

4/10
Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Niedorzeczne, ale.. i like it. :D Fajny klimat filmu, widać Burtona i te jego zielone i niebieskawe odcienie taśmy (nie wiem jak się to nazywa profesjonalnie), które bardzo lubię. I możliwe, że miałam jakieś zamroczenie ale jeden moment / [color=white]ciapong / mnie zaskoczył, inaczej sobie to wymyśliłam. ;D
Zaczęłam oglądać Biały kot czarny kot. Ale to chyba nie humor dla mnie. Nie ogarniam rusko-cygańsko-jakichśtam klimatów i drażnią mnie, szczególnie, że wszystko tam jest głośne i przerysowane. Ale jeszcze spróbuję dokończyć.
Zaczęłam oglądać Biały kot czarny kot. Ale to chyba nie humor dla mnie. Nie ogarniam rusko-cygańsko-jakichśtam klimatów i drażnią mnie, szczególnie, że wszystko tam jest głośne i przerysowane. Ale jeszcze spróbuję dokończyć.
JFC: Walking Dead zaskoczyło, bo myślałem, że to będzie gówno. Ciekawi mnie co będzie w trzecim sezonie.
juz zaczal wychodzic :P
a ja teraz jestem na 4tym sezonie White Collar, pozytywnie, a nawet powiem ze bardzo lubie :D
no i na bierzaco ogladam american horror story:asylum, person of interest, supernatural, fringe, grimm, walking dead, vampire diaries i mentaliste.
Paranormal Xperience - grupa znajomych, żeby zaliczyć przedmiot na studiach wybiera się do miasteczka, w którym podobno jeden lekarz mordował ludzi. Zamknięto go w kopalni, a teraz tam straszy, a oni mają za zadanie to jakoś udowodnić. 
Obsesja - studenci idą na zajęcia do jakiegoś szpitala psychiatrycznego i nagle na ich drodze pojawia się niebezpieczny pacjent, który w przeszłości zabijał i obdzierał ze skóry swoje ofiary. Spodobała mu się jedna studentka, więc ucieka z tego szpitala i poluje właśnie na nią.
Tożsamość/Unknown - gościu przyjechał na konferencję do Berlina. Zostawił swoje dokumenty na lotnisku, a w drodze powrotnej by je odszukać miał wypadek. Budzi się 4 dni później i okazuje się, że ktoś się pod niego podszywa i robi to cholernie dobrze. On próbuje się dowiedzieć kim jest. Dobry film :)

Obsesja - studenci idą na zajęcia do jakiegoś szpitala psychiatrycznego i nagle na ich drodze pojawia się niebezpieczny pacjent, który w przeszłości zabijał i obdzierał ze skóry swoje ofiary. Spodobała mu się jedna studentka, więc ucieka z tego szpitala i poluje właśnie na nią.
Tożsamość/Unknown - gościu przyjechał na konferencję do Berlina. Zostawił swoje dokumenty na lotnisku, a w drodze powrotnej by je odszukać miał wypadek. Budzi się 4 dni później i okazuje się, że ktoś się pod niego podszywa i robi to cholernie dobrze. On próbuje się dowiedzieć kim jest. Dobry film :)
Już są 3 odcinki trzeciego sezonu.
Konto usunięte: american horror story:asylum, person of interest, supernatural, fringe, grimm, walking dead, vampire diaries i mentaliste.
Dextera mi tutaj brakuje ;D.
Byłam w kinie na Bondzie - zasnęłam dwa razy, więcej chyba nie muszę opowiadać.

Same here. :D
Nie dla wszystkich humor. Mi się podobał. kultowy film. :)
Wiem, ale poczekam aż będzie cała seria i obejrzę wszystko razem. Na razie oglądam Firefly i mam też American Horror Story. :)
To samo twierdzi osoba, która mi go poleciła, a poleca same dobre filmy także zmuszę się jeszcze i może przekonam w trakcie. Wszystko zepsuły mi filmy typu "Hitler kaput" czy "Nasza Russia" gdzie się mocno zraziłam do takiego jaskrawego przerysowania. ;)
Bym tak nie potrafiła ;D. Jak coś mi się podoba, a póki co trzeci sezon nawet bardzo, to bym nie wytrzymała :).
O ;D.
Już gdzieś polecałam ten serial. Wtedy wyszedł dopiero pierwszy odcinek 2 sezonu, który zapowiadał się całkiem fajnie, mimo oklepanej scenerii (