Dobre sa? Ktore z nich sa najlepsze?
Lustranki sony
kazda będzie dobra jak umiesz ją wykorzystać i tak więcej niż od puszki zależy od szkła a dobre szkło kosztuje więcej niż sam aparat często
a900>a850>a550>a700 to z lepszych modeli potem masz jeszcze z serii 200 i 300
Ja nie narzekam, mam swoją a300 od ponad roku i póki co wystarcza mi ona, niedługo lepszy obiektyw dojdzie to już w ogóle
mialem przez dlugi czas sony a200, bylem bardzo zadowolony... dla amatorow na prawde nie widze lepszego rozwiazania, sony w swoich puszkach oferuje na prawde wiele...
aktualnie jak mialbym wybierac z sony (oczywiscie poza pelna klatka) to A500/A550, znakomite modele, z super matryca
jednak postanowilem sie zajmowac fotografia bardziej profesjonalnie i zmienilem system na nikona...
ale mimo wszystko sony to bardzo udane lustrzanki
Miałem do czynienia z lustrzankami sony i nikona.
Szczerze jeśli chodzi o aparaty sony dla amatorów więcej nie potrzeba chodź sony to słaby wybór ogólnie firma jeśli chodzi o rozwój w elektronice zasnęła w 2004 roku.
Optykę mają niezła ale muszę tu taj zgodzić z resztą postów, że optyka będzie więcej kosztować niż korpus. Na dłuższą metę opłaca się kopić nikona łatwiej dostać obiektywy no i znacznie taniej w porównaniu do sony.
no ja bym sony nie kupiła, ale na forach piszą również, że mój nikon to gówno i w ogóle szkoda kupować i nie da się tym robić zdjęć (ale dla niektórych nikonowców kupić sobie na początek d80 (zakładam, że ktoś tak jak ja, nie chce uzywanego) to trochę za drogo i jak dla mnie to w ogóle zacząć się uczyć można na wszystkim i lepiej coś lepszego kupić później z pełną świadomością tego co się bierze (hihi który aparacik będzie robił lepsze zdjęcia? d200 czy d300? oO))
nie obraziłabym się