Tytuł trochę przewrotny, bo owszem da się, ale czy wartościową?? Często gdzieś w opisach dziewczyn czy też kobiet, czytam "jeśli chcesz mnie poznać wysil się i napisz coś więcej" albo "nie odpisuje na hej, co tam, jak leci". I mógłbym przyznać po części rację, bo mnie też to czasem irytuje, tylko cały kawał polega na tym że to właśnie kobiety zaczynają tak rozmowę. Tylko dziś od godz 8mej, do 14stej, otrzymałem 7dem jak że wartościowych wiadomości o treści HEJ. Co to jest jakiś zjazd góralski?? Tak się górale wiatją a do tego machają ciupagą a góralki zadzierają kiecki. No i oczywiście jak wygląda taki dialog. Co odpisać na głupie HEJ?? Można jeszcze głupiej odpowiedzieć Hej, co tam??. No i oczywiście tu już pojawia się standardowa odpowiedź ze strony kobiety czyli "a nic nudzę się" i ja już wiem że jest źle, ale brnę dalej, przy czym słowo brnę nie jest tutaj przypadkowe. Kara przychodzi szybko. Podpytuję, czym się interesuje, jak spędza wolny czas, hobby pasje. No i znów już oklepany standard i odpowiedź z góry znana "nie mam czasu na pasje bo szkoła praca bla bla bla" Jest coraz gorzej, ale pytanie gwóźdź :D Co sprowadza Cię na FOTKĘ i już nie muszę czekać na odpowiedź :D 99 procent dziewczyn odpowiada "NUDA"
I w tym momencie pojawił się największy ból, czuję jak zaciskają mi się żyły, krew przestaje krążyć. NUDA?? I lekarstwem na nudę jest FOTKA?? Naprawdę nie ma nic bardziej fascynującego niż siedzenie cały dzień i patrzenie w telefon czy ktoś napisał?? Więc o czym ja mam z Tobą dziewczyno pisać?? No i oczywiście w pewnym momencie wyczerpują mi się pytania, bo w końcu o co mam spytać kogoś kogo nie znam a sam nawet nie raczył wypełnić profilu, i wtedy ja milknę a po chwili pojawia się z strony mojego "rozmówcy" (bardzo mocne słowo) "widzę że przeszkadzam" albo "wydaje mi się że jesteś zajęty". No i już w tym momencie ja mam ciśnienie 180 bo wy kobiety nie potraficie zadać pytania, a wolicie się domyślać i wmawiać sobie. Czytając takie pytanie, tak jestem natychmiastowo zajęty, przypomniało mi się że muszę śmieci wynieść, mimo że worek pusty, ale muszę to zrobić już teraz natychmiast, mówię przepraszam i że wrócę (nigdy)
A teraz pytanie do panów :) choć odpowiedź znam :)
O czym rozmawiać z kobietą która nie lubi nic nie ma czasu na nic i do tego nie mówi nic?? Temat oczywisty i uniwersalny :D więc niech się kobiety nie dziwią że my z wami tylko o tym rozmawiamy,
Czy z kobietą/dziewczyną z fotki da się nawiązać rozmowę??
To chyba ... bo opinie są sprzeczne ... nie jest portal randkowy ? Dla mnie na przykład growy ;P i głupawkowy jeszcze .
Z tego, co zauważyłam, najgorszą z możliwych odpowiedzi z mojej akurat strony było szczere i wprost odpisanie : " Nie szukam nikogo i nie chcę marnować Twojego czasu "
...
-To po co jesteś na fotce ?
-Profil założyłam dla gry wyłącznie ...
-No nie, niemożliwe, na pewno tylko się tak drażnisz ...
Po co miałabym jakiemuś człowiekowi opisywać swój dzień, czy zainteresowania, skoro ta osoba szuka kogoś do związku , czy czego tam jeszcze, a ja nie szukam nikogo ?
Od jakiegoś czasu nie odpisuję w ogóle i to nie tylko dlatego, że zaczepką jest wspomniane "hej" ale po prostu, bo najgorzej jest zacząć ... a później tylko droga przez mękę w rodzaju "nosisz stringi ? " ... to w 90 % ... ;)
Zostało jeszcze 10 % , z których 9, to "opowiedz o sobie" ...
Fakt, 1 % to perełki ;) przypadkowe zresztą, ( bo, jak pisałam wchodzę tu przede wszystkim zebrać punkty ;P) można pogadać, albo się powygłupiać.
Życzę Ci podobnych bryłek złota w tym żwirze, na który tak narzekasz, jak nie tu, to na typowych portalach do tego stworzonych, jak Sympatia, czy eDarling .
Jesteś tą bryłką złota, jedna z nielicznych która potrafi napisać naprawdę długą wypowiedź, i mimo że nie widzę ciebie, mogę śmiało napisać że jesteś piękną dziewczyną, bo masz coś czego nie mają te inne puste panny, masz bogate wnętrze
:) Miło czytać takie słowa, ego mi podbiło do 180 ;)
Całego "bogactwa" ;) ... mojego wnętrza, uwierz mi, nie chciałbyś poznać, ledwo trzymam na łańcuchu, cho;)lerę ;P
Wolę szalone wnętrze i czuć że zyję, bo jak każdy wie w naszym zyciu by było dobrze, musimy wykorzystać pełen pakiet emocji, niż góralskie hej hej hej i tak bez końca :D
Opisałeś dobrze znaną sytuacje fotkowiczów. Jednakże można stwierdzić też że nie każdy podejmuje kroki zaczęcia konwersacji a jedynie zachęca, mimo wszystko i tak wychodzi syzyfowa praca.
Co do tego portalu to jest zbieranina hejterów, fotoshopów i retuszy. Nie obrażając grona z dopisku "inne" to portal mi tylko przypomina tekst piosenki WWO-Ken i Barbie.
.....:::Mam powód żeby być tu znowu Środkowym palcem pozdrowić wrogów:::....
Ładnie to ująłeś. Dziś juz nie ma znaczenia jaki portal ma cel, ajką ma nazwę , cel jest jeden, i tak patrząc na użytkowników, zamykam oczy i śmieję sie z nich, bo widzę ich w realnym życiu . Prosta sytuacja, wchodzi do mieśnego i mówi, "pani a po wiela mocie te marchewki??" Czasem myślę że 90 procent ludzi tutaj to takie kaczki dziwaczki :D
Dlatego cenisz święty spokój. Myślisz że ceniła byś go gdybyś go naprawdę miała?? Ja uśmiecham się tylko dlatego że spotykają mnie złe momenty w życiu. Inaczej czym by była radość bez smutku :)