Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 243 z 377
Ukamienowanie Sorayi M. - w opisie było: FILM 18+ Z POWODU DRASTYCZNYCH SCEN. Oparty na prawdziwych wydarzeniach. Ale mimo wszystko obejrzałam. Jakie emocje we mnie wzbudził ten film to masakra. Tak mnie wkurzyła ta cała historia. że takie rzeczy miały/mają miejsce w krajach islamskich to agrrr! Historia opowiada o kobiecie, którą mąż oskarża o cudzołóstwo, które jest karane śmiercią. Nie chcę pisać więcej, żeby nie zdradzić o co tam dokładnie chodzi, ale historia naprawdę warta uwagi. 8/10
W rękach Boga - młody murzyn pracuje jako stolarz, a później ląduje u pewnego doktora. Okazuje się, że ma bardzo sprawne dłonie i niesamowity umysł [ten murzyn]. Doktor jest chirurgiem i potrzebuje jego pomocy. Razem dokonują przełomu w medycynie. Zaczynają erę kardiochirurgii. Historia na faktach
8/10
W rękach Boga - młody murzyn pracuje jako stolarz, a później ląduje u pewnego doktora. Okazuje się, że ma bardzo sprawne dłonie i niesamowity umysł [ten murzyn]. Doktor jest chirurgiem i potrzebuje jego pomocy. Razem dokonują przełomu w medycynie. Zaczynają erę kardiochirurgii. Historia na faktach

Tropic Thunder. Jakoś nie podszedł, nie mój humor i film uratował chyba tylko Robert. Tak śreeeednio.
The Ugly Truth. Komedia romantyczna.
Z Katherine Heigl którą bardzo lubię, między innymi dlatego, że tak wiele osób jej nie lubi. Zaśmiałam całkiem dobrze się w kilku momentach a pod koniec stwierdziłam, że robię się ciotowata z wiekiem. W sumie podobał mi się.
The Ugly Truth. Komedia romantyczna.

The Brøken (2008). Thriller z Cersei z Gry o Tron. Fajnie ją zobaczyć jako "normalną" osobę. W sumie chyba nie ogarnęłam sensu filmu, bo nie wiem po co było "to wszystko" co się tam działo, ale motyw fajny i byłam ciekawa co będzie dalej.
The Fountain. Mimo średnich opinii na Filmwebie mi się podobał. Dobrze, że miałam go w dobrej jakości, bo pewien motyw bajecznie wyglądał i szkoda go by było na pikselozę. I tak, muzyka piękna, szczególnie pod koniec.
The Fountain. Mimo średnich opinii na Filmwebie mi się podobał. Dobrze, że miałam go w dobrej jakości, bo pewien motyw bajecznie wyglądał i szkoda go by było na pikselozę. I tak, muzyka piękna, szczególnie pod koniec.