Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 190 z 377
musimy porozmawiac o kevinie - warto obejrzc
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Na skraju ogrodu - podobal mi sie
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
za co??? Wiec tytulem wstepu, po obejrzeniu "dziewczyny z tatuazem" postanowilam obejrzec pierwsza czesc Millenium "Mezczyzni ktorzy nienawidza kobiet" . CO TO ZA GNIOT! Nudne to to , flaki , krew i inne pokazuja, ale nic wiecej. Po pol godzinie chcialam to wywalic w kosmos ale mysle, ze dam szanse i ogladam to badziewie juz od 2 h i gdyby nie to ze pol godizny zostalo a ambitna jestem dzis do filmow to polecialo by na smietnik.
Kto ma dylemat :
dziewczyna z tatuazem
czy
mezczyzni ktorzy nienawidza kobiet
blagam wybierzcie to pierwsze . Kazdy aktor jest w drugim tak daremny, ze moga aktorzy z "dlaczego ja" to zagrac lepiej. Nawet dmuchanko bylo uu aaa ooo i juz.
btw dla kazdego co sie nie zna. Dziewczyna z tatuazem i Mezczyzni ktorzy nienawidza kobiet to ta sama fabula filmu, tyle ze nakrecona przez innych specjalistow. Dobra w tym momencie koncze z tym badziewiem, wlasnie pluje krwia i udaje ze sie dusi. dla tego filmu .
Niektórzy lubią kino skandynawskie i te powolne, "nudne" fabuły, do takich osób są skierowane te filmy, więc nie ma powodu do oburzenia. :-D
Truman Show. Przypomniałam sobie co oglądałam jakiś czas temu. To miły, ciekawy film, jak ktoś rozumnie go obejrzy to popatrzy na to pod kątem jakichś behawioralnych aspektów. Fajne jest to, że się człowiek zastanawia jakby sam się czuł w takiej sytuacji i po sytuacji "po" :)
The Cabin in the Woods. Cóż, na początku byłam pewna, że to parodia pokroju Death Snow, ale chyba nią nie jest i to stanowi główną recenzję filmu :3 Dziwny, nieco nienaturalny, ale oglądało się dość przyjemnie, choć to może też kwestia towarzystwa i Thora jako jedna z głównych postaci.
Zaczęliśmy oglądać Salmon Fishing in the Yemen i nie zdążyłam całego, niemniej - Varys w wersji z włosami jest cholernie dziwny.
Cabin In The woods - podobal mi sie
Ted - duzy zawod
the sorcerer's apprentice - ee, nie wiem dlaczego to obejrzalam
The Avengers - dobry film
o ja, nie wiedzialam nawet ze w polsce te 2 filmy maja rozne tytuly, obydwa ogladalam pod nazwa ''The Girl with the Dragon Tattoo''

w moim odczuciu ten drugi nie byl zly :)
wlasnie to jest jeden wielki

Podbijam w 100%. Jako fan trylogii Larssona byłem zażenowany tym szwedzkim gniotem, a 2 i 3 część to jest kpina z widza.Gdybym książek nie przeczytał to bym za nic dokładnie nie zrozumiał o co tam dokładnie chodzi a jeśli ktoś myśli, że wszystko zrozumiał to jest śmieszny bo tam 60-70% powieści nawetr nie zawarli.
Fakt, że w filmie Finchera koniec jest dość zmieniony (Australia i Harriet), ale jest to film bardzo porządnie wykonany w odróżnieniu od szwedzkiego badziewia.
dziwne

dobra, jak skoncze ''the killing kind'' johna connoll'ego to sie wezme za nia i wtedy faktycznie bede widziala co i jak, bo tak to w sumie nic nie wiem.
i a propo
Dziewczyna z tatuazem produkcja:Niemcy, Szwecja, USA, Wielka Brytania
Mezczyzni ktorzy nienawidza kobiet : produkcja:Dania, Niemcy, Norwegia, Szwecja
i kur ktore to jest produkcja szwedzka.
.
zeby spamu nie bylo, ogladam 8 sezon House zeby zabic niesmak po tym gniocie
Wystarczy przeczytać post ze zrozumieniem i będzie wszystko jasne jeśli do mnie pijesz:)