cześć i czołem kluski z rosołem :) !!
a propos klusek lubicie je ?
Jakie są Wasze ulubione świąteczne potrawy ?
Za jakimi świątecznymi potrawami nie przepadacie ?
Jest u Was 12 wigilijnych potraw czy może mniej ?
Jakie jest wasze ulubione świąteczne ciasto ?
Świąteczne ciasta z cukierni tzw gotowce czy raczej sami robicie a może pomagacie przy pieczeniu ?
lista tematów
Coraz bliżej święta strona 2 z 3
pierogi ruskie, ale one nie sa takie typowo swiateczne, sa przez caly rok.
+ barszcz, ale za uszkami nie przepadam.
jak pijana wspomniala
i kutii, bo smakuje jak kupa.
wigilie zawsze spedzam u rodzicow, wiec jest, moze nawet wiecej

moj facet i jego rodzina nie obchodza wigili, a na swieta ma stole jest spaprany indyk (nie dlatego, ze indyki sa niedobre - wrecz przeciwnie - po prostu ze wzgledow skillsow macochy (?) mojego faceta).
nie lubie swiatecznych ciast.
Sebuch: Świąteczne ciasta z cukierni tzw gotowce czy raczej sami robicie a może pomagacie przy pieczeniu ?
albo kupuje z cukierni/sklepow albo zamawiam u znajomej mojej mamy, ktora wlasnie zajmuje sie pieczeniem tortow i ciast.
nie jedz tego

Pierogi, jakiekolwiek i barszcz z uszkami. Nie wiem zresztą co się jeszcze podaje nawet. :)
U mnie nie ma ich wcale, dostałam jedynie zaproszenie i skorzystałam jak dotąd dwa razy dla nowego doświadczenia. :D
Kiedyś z mamą zamawiałyśmy takie białe ciacho w sklepie obok i objadałyśmy się przez całe święta. :3
Sebuch: Jakie są Wasze ulubione świąteczne potrawy ?
Świąteczne ciasta z cukierni tzw gotowce czy raczej sami robicie a może pomagacie przy pieczeniu ?
ad.1 chyba najbardziej pierogi, zupa fasolowa :)
ad.2 za moczką, makówkami i karpiem. Na szczęście mama oszczędza mi te ostatnie i zastępuje inną rybą :)
ad.3 Chyba ni.
ad.4 Nie ma u nas typowo świątecznych ciast.
ad.5 Pewnie że robię sama z mamą.
Sebuch: Jakie są Wasze ulubione świąteczne potrawy ?
ja chyba lubię wszystkie świąteczne potrawy :D najbardziej rybę po grecku, pierogi z kapustą i grzybami, kapustę z grochem i zupę grzybową.
Nie przepadam za karpiem, makiełkami i kompotem z suszonych owoców.
Jest 12 na pewno... a może i więcej.
Sernik i piernik.
Zawsze robione :) Robię z mamą i oczywiście babcie też pieką.
Kto tu ma ochotę na wyjęty przed porodem kozi płód?
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Nie ta emota miała być... Odebrała sens tego pytania
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Pierogi, paszteciki, krokiety :mniam:
Lubię ryby też, śledzie w śmietanie czy karpika, dorsza po grecku.
Nie ma takich, chociaż na siłę to ciasta bo ogólnie mało jadam słodyczy.
U mnie to nawet i więcej.
Sernik i makowiec.
Sebuch: Świąteczne ciasta z cukierni tzw gotowce czy raczej sami robicie a może pomagacie przy pieczeniu ?
Ja sam nie potrafię. Moja mama piecze bo nie ma to jak domowy wypiek.
Na swoim bym kupował

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
ikra ze śledzia , barszcz z uszkami, ryba po grecku, karp
12:)
nie przepadam,
to zależy gdzie spędzamy Święta :)
Nie mam chyba ulubionej potrawy ;>
Nie liczę ;o ale raczej mniej. ;>
Sernik i makowiec ;o
Konto usunięte: Świąteczne ciasta z cukierni tzw gotowce czy raczej sami robicie a może pomagacie przy pieczeniu ?
Raczej ciasta są domowej roboty. ;)