Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 372 z 524
szczerze?
miewales takie, ktore podobaly mi sie bardziej, z tych co wstawies tylko to rpzykulo moja uwage :)
fajne :)
p.s. mozesz mnie uswiadomic jak to robisz ze po wstawieniu na forum jest taka mala fotka, a jak sie na nia kliknie to sie tak powieksza?
kilka moich z wakacji w Bulgarii :)

bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
nie ;) zapomniałem wyłączyć dwóch funkcji... stabilizacji i DRO, które ma za zadanie wyciągnąć obraz z ciemnych miejsc, dodając tym samym trochę ziarna
wrzucam fotkę na iv.pl ,a następnie z dostępnych linków wybieram "miniaturka na forum"
O żesz w mordę. Gdybym ja coś takiego pokazał na zajęciach z fotografii to pewnie bym usłyszał ze muszę zmienić szkołę. :) Tandeta pierwsza klasa, powiem Ci ze gdyby ktoś stworzył konkurs gdzie ludzie ocenialiby tandetę i największa z nich zdobyłaby nagrodę to miałabyś szansę na jej zdobycie. Gratulacje! Dawno takiego kiczu nie widziałem.
Udały się wakacje?:)
A co do zdjęć, pierwsze przeciętne. :) Widok fajny ale te wszystkie zachody wschody i inne słońco pstryki mi się już przejadły i to zdecydowanie takie centralnie ustawione. Drugie ok, fajna kolorystyka ale mój pedantyzm jeszcze trochę by ją dopieścił. :) Trzecie coś z kompresją chyba nie tak, zdecydowanie przydałaby się obróbka nieba i wody. I trochę czas moim zdaniem za wolny 1/250 i efekt nie jest perfekcyjny. Spróbowałbym następnym razem zmniejszyć F gdzieś na 7, ale podnieść do 1-2k przesłonę. Czwarte popraw kolorystykę i wywal te nogi zza posągu. :) A piąte kolorystyka, najlepsze z tych wszystkich to chyba 2
bede musiala sprobowac ;)
Rewelacyjne. jestem zachwycona Zlotymi Piaskami

a mi sie wlasnie podobaja kolorki...
zwlaszcza wosdy, z niebem moze rzeczywiscie pasowaloby cos zrobic ;p
tez mi sie ta noga nie podoba...
ale jak kolo 100 osob sie rzucilo na taki malenki polwysep, to ciezko bylo nie ujac przypadkiem nog albo innych czsci ciala ;p
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
To chyba nie jest problem:)
zaznaczasz obiekt a potem shift+f5 :) Potem trochę dopieścisz pędzlem korygującym i powinno wyglądać cacy. :)
Ta woda tak widznie wygląda, kolorystyka jest jakaś różna. :) Serio warto się tym zając. i niebem też. :)
Julia znam zdecydowanie lepsze zastosowanie dla d90 z pewnie 18-105 niż robienie bezsensownych zdjęć do tego prześwietlonych. Trochę też nie rozumiem czemu F na 8 a potem podnoszenie ekspozycji.
wszystko mozna skomentowac w sposob bardziej kulturalny tez o ile pamietam nas swoimi dziełami raczyłeś swego czasu i nikt w tym tonie nie komentował.
A żałuje. :) Od kiedy parę osób szczerze powiedziało co sądzi na temat mojego pstrykania to wreszcie zrozumiałem co i gdzie robię źle. I wreszcie zdjęcia nabrały sensu i ładu.
to pokaz ;)
wiesz jest roznica miedzy konstruktywna krytyka a zjechaniem kogos nawet jesli zdjecie to guano
Joker, jeszcze trochę minię za czym będe zadowolony z moich prac. :)
Przyznaje jestem jeszcze cienki w te klocki ale najgorsze pracę jakie prezentuje w internecie (chociaż i tak do końca nie jestem z nich zadowolony to te)
http://w.fotka.pl/c7b447da05.jpg[/img
]
Wszystko poniżej tej nudnej marnoty uważam za dno totalne i wstyd. Ponieważ zrobienie takiego zdjęcia to nie jest żaden kunszt a i obróbka opiera się na 5min na każde zdjęcie.