Farida
Farida
  11 травня 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  4 жовтня 2011
Dolny
Dolny: a reszta nie ładna ?;>

szczerze?
miewales takie, ktore podobaly mi sie bardziej, z tych co wstawies tylko to rpzykulo moja uwage :)

Jacek80
Jacek80: to ja wrzucę swoją drogę mleczną :)

fajne :)
p.s. mozesz mnie uswiadomic jak to robisz ze po wstawieniu na forum jest taka mala fotka, a jak sie na nia kliknie to sie tak powieksza?

kilka moich z wakacji w Bulgarii :)

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Jacek80
Jacek80
  4 жовтня 2011
oscaro
oscaro: Robione telefonem?:)

nie ;) zapomniałem wyłączyć dwóch funkcji... stabilizacji i DRO, które ma za zadanie wyciągnąć obraz z ciemnych miejsc, dodając tym samym trochę ziarna

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: p.s. mozesz mnie uswiadomic jak to robisz ze po wstawieniu na forum jest taka mala fotka, a jak sie na nia kliknie to sie tak powieksza?

wrzucam fotkę na iv.pl ,a następnie z dostępnych linków wybieram "miniaturka na forum"
oscaro
oscaro
  4 жовтня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a co mi tam , mojaa ;p

O żesz w mordę. Gdybym ja coś takiego pokazał na zajęciach z fotografii to pewnie bym usłyszał ze muszę zmienić szkołę. :) Tandeta pierwsza klasa, powiem Ci ze gdyby ktoś stworzył konkurs gdzie ludzie ocenialiby tandetę i największa z nich zdobyłaby nagrodę to miałabyś szansę na jej zdobycie. Gratulacje! Dawno takiego kiczu nie widziałem.

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: kilka moich z wakacji w Bulgarii :)

Udały się wakacje?:)
A co do zdjęć, pierwsze przeciętne. :) Widok fajny ale te wszystkie zachody wschody i inne słońco pstryki mi się już przejadły i to zdecydowanie takie centralnie ustawione. Drugie ok, fajna kolorystyka ale mój pedantyzm jeszcze trochę by ją dopieścił. :) Trzecie coś z kompresją chyba nie tak, zdecydowanie przydałaby się obróbka nieba i wody. I trochę czas moim zdaniem za wolny 1/250 i efekt nie jest perfekcyjny. Spróbowałbym następnym razem zmniejszyć F gdzieś na 7, ale podnieść do 1-2k przesłonę. Czwarte popraw kolorystykę i wywal te nogi zza posągu. :) A piąte kolorystyka, najlepsze z tych wszystkich to chyba 2
oscaro
oscaro
  5 жовтня 2011

1-2k Migawkę:) nie przesłonę. :) przesłonę na 7. :)

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  5 жовтня 2011
Jacek80
Jacek80: rzucam fotkę na iv.pl ,a następnie z dostępnych linków wybieram "miniaturka na forum"

bede musiala sprobowac ;)

oscaro
oscaro: Udały się wakacje?:)

Rewelacyjne. jestem zachwycona Zlotymi Piaskami :zakochany:

oscaro
oscaro: przydałaby się obróbka nieba i wody

a mi sie wlasnie podobaja kolorki...
zwlaszcza wosdy, z niebem moze rzeczywiscie pasowaloby cos zrobic ;p

oscaro
oscaro: wywal te nogi zza posągu. :)

tez mi sie ta noga nie podoba...
ale jak kolo 100 osob sie rzucilo na taki malenki polwysep, to ciezko bylo nie ujac przypadkiem nog albo innych czsci ciala ;p
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
oscaro
oscaro
  5 жовтня 2011
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: tez mi sie ta noga nie podoba..

To chyba nie jest problem:)
zaznaczasz obiekt a potem shift+f5 :) Potem trochę dopieścisz pędzlem korygującym i powinno wyglądać cacy. :)

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: zwlaszcza wosdy, z niebem moze rzeczywiscie pasowaloby cos zrobic ;p

Ta woda tak widznie wygląda, kolorystyka jest jakaś różna. :) Serio warto się tym zając. i niebem też. :)
Psychika7
Psychika7
  6 жовтня 2011

w sumie brałam pierwsze z brzegu, i wypadło akurat na to. :)
joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  6 жовтня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

mało to zielsko ciekawe i zbyt jasno
oscaro
oscaro
  7 жовтня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: w sumie brałam pierwsze z brzegu,

Dziewczyno kolejnym razem zastanów się za czym coś wstawisz. Oszczędzisz nam oglądania jakiegoś gówna.
JuIia
JuIia
  7 жовтня 2011

Jacy tu niektórzy 'wielcy' i 'światowi' ;O

bez dalszego komentarza ;) ..

oscaro
oscaro
  7 жовтня 2011

Julia znam zdecydowanie lepsze zastosowanie dla d90 z pewnie 18-105 niż robienie bezsensownych zdjęć do tego prześwietlonych. Trochę też nie rozumiem czemu F na 8 a potem podnoszenie ekspozycji.

joker4444
joker4444
  8 жовтня 2011

wszystko mozna skomentowac w sposob bardziej kulturalny tez o ile pamietam nas swoimi dziełami raczyłeś swego czasu i nikt w tym tonie nie komentował.

oscaro
oscaro
  8 жовтня 2011

A żałuje. :) Od kiedy parę osób szczerze powiedziało co sądzi na temat mojego pstrykania to wreszcie zrozumiałem co i gdzie robię źle. I wreszcie zdjęcia nabrały sensu i ładu.

joker4444
joker4444
  8 жовтня 2011

to pokaz ;)
wiesz jest roznica miedzy konstruktywna krytyka a zjechaniem kogos nawet jesli zdjecie to guano

oscaro
oscaro
  8 жовтня 2011

Joker, jeszcze trochę minię za czym będe zadowolony z moich prac. :)
Przyznaje jestem jeszcze cienki w te klocki ale najgorsze pracę jakie prezentuje w internecie (chociaż i tak do końca nie jestem z nich zadowolony to te)

http://w.fotka.pl/c7b447da05.jpg[/img
]

Wszystko poniżej tej nudnej marnoty uważam za dno totalne i wstyd. Ponieważ zrobienie takiego zdjęcia to nie jest żaden kunszt a i obróbka opiera się na 5min na każde zdjęcie.