Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 228 z 524
Takie tam dzisiejsze :D Mam zły aparat więc nie jest najlepsza jakość...
I zapomniałam odwrócić :D
Nic tam nie ma, ale tak patrząc na te które robisz sobie do lustra z ręki;) to zaufaj mi dno dno dno:)_
Okej. To w takim razie idę do lustra z moją super lustrzaneczką, żeby sobie pstryknąć zdjęcie, bo nie mam jeszcze, a tak bardzo zależy mi na tym, żeby być super fotografem.

Jak zostać PrOfEsJoNaLnYm fOtOgRaf!ki3M z lustrzanką - poradnik
Polecam

wygodniej mi robić wszystko manualnie, mam kontrolę nad każdym elementem
w priorytetach tez masz ;) dla mnie to po prostu strata czasu ustawisz i tak pod np dana przeslone (czy tez czas , albo iso albo czas i przesłone) czas(iso, przesłone) taki jaki dobral by aparat tyle ze aparat robi to o wiele szybciej niz czlowiek nawet jesli lubi ktos zdjecia bardziej przeswielone czy niedoswietlone to jest korekta
Oczywiscie korzystajac z trybow polautomatycznych trzeba dodatkowo umiec wybrac odpowiedni rodzaj pomiaru swiatla ...ale to tylko szybkie przelaczenie jednego przelacznika
Ja robię praktycznie zawsze na przysłonie a z czasu korzystam tylko przy kroplach i zdjęciach związanych z ruchem .
Manualem się nie podniecam ahhh no alez to takie Profi przecież
Wszyscy w koło ustawiają rożne literki i AUTO a ja literkę M jak Młotek
Jak ktoś chce pokozakować to niech kupi aparat bez tego pokrętełka na górze
No ale jak wtedy wytłumaczyć reszcie że robi na MANUALU ? Ehhh no nie da się.
90 % osob to chyba robi na M nieswiadomie i nie wie ze sama sobie życie utrudnia, a i tak finał taki ze w M nastawic musi to samo co ustawil by aparat na ktoryms z trybow priorytetowych tyle ze aparat robi to od razu po wcisnieciu spustu a człowiek zaden tak szybki nie jest , no chyba ze jest sie chuckiem norrisem
Ale w gruncie rzeczy funkcje w M w danym otoczeniu ustawiamy raz.
Nie wiem jak wy, ja się uczę. Ale u mnie to się raczej sprawdza. Otwarcie migawki pod rolką i działam co potrzebuje. :)
Jasne, ale wtedy migam szybciej:) No chyba ze na prawdę jest jasno, to masz rację F trzeba czasem ruszyć.